HÄGNENS ISLANDSHÄSTAR & RIDLEKIS

Knatte/Ridlekis/Ridlektioner/ uterittsgrupper

 

 

 

Vi är en ridskola som passar dig som inte vill ha det så avancerat, vi riktar in oss på att det ska vara roligt, mysigt och att alla ska vara välkomna.

Vi har enkel teori på hästryggen undrer lektionstid, för barnen som vill ha mera teori hänvisas till vårar stallkurser som anordnas några gånger per termin.

 

Knattegrupperna riktar sig till barn från 3 år och Ridlekis från 5 år, vi lär oss mycket genom lek, vi rider ofta olika banor där vi tränar på att styra, träna balansen och planera sin ridväg. 

Hos kan du skapa grunden i ridningen och sedan flytta över till en mer avancerad ridskola när du blir äldre, eller om du inte vill ha det mer avncerat så är du mer än välkommen att stanna kvar hos och rida vår "bonnaridning" "lek och lär" eller i uterittsgrupp.

I dag är det så höga krav på barnen i tidig ålder både inom skolan och olika aktiviteter, här vill jag att dom ska känna att hit kommer dom för att ha roligt och mysigt, inte massa höga krav.

Många som beskriver vår ridskola brukar kalla den för en familjär ridskola, och det tycker jag är en väldigt fin beskrivning, precis så jag vill att man ska se vår ridverksamhet.

  Våra ridlektioner riktar sig främst till knattar 3-6 år) och uterittsgrupper (Tonår/vuxen)

Men vi erbjuder ridlektioner/ridlekis för alla åldrar (barn, ungdomar vuxna och pensionärer) 

1989 startade min mamma Ing-Marie ridlekis för mindre barn och det är något som jag försöker att hålla kvar vid, rknatteridning från 3 år. 

 Vi rider ofta ut i skogen nör vädret är fint och kvällarna ljusa, och när vi rider  i paddocken är det den så kallade "bonnaridning" som sker  på våra skogsmullar, knatte/ ridlekis är lek och lär. Vi har även några rena uterittsgrupper där vi rider ut varje gång, lämpar sig till vuxna/ tonåringar som bara vill komma ut på hästryggen och mysa i skogen.
Våra ridlektioner sker som sagt på "motionsnivå" och "lek och lär" eller som vi även säger "bonnaridning" . Målsättningen är att man ska ha kul, samtidigt som man får lära sig om hästarna. Vi rider på Islandshästar och några shetlandsponnyer. 

 Vi har inte så stora hästar så därför har vi en MAXVIKT på  75  kg för ridlektionerna. 

För att ha en plats i en grupp behöver man lösa terminskort

Priserna gäller höstterminen 2023.

knattegrupp från 3 år 1300:- 

Barn/tonår 1400:- 

Vuxen 1500:- 

 

Som ny elev får man självklart testa en gång innan man bestämmer om man vill lösa ett terminskort, vill man inte vara med mer än den första gången så kostar den  gången 150:- och betalas med swish efter lektionen. 


Ni får en faktura med hela terminsavgiften vecka 2 eller 3 på terminen.

 

Om du är sjuk eller har förhinder så är vi tacksamma om du lämnar återbud senast kl 12:00 samma dag. Man får rida igen 2 gånger per termin i en liknade grupp, OBS! Förutsatt att du har lämnat återbud innan kl 12:00. 


I mån av plats så går det bra att hoppa in i någon utav grupperna för att prova på eller för att bara rida några enstaka gånger. Då kostar det 150:- 

Vi har ridning som vanligt ALLA lov och helgdagar på terminen om inget annat meddelas.

All ridning sker på egen risk. Tänk på att ha en olycksfallsförsäkring som gäller även fritid. De flesta är försäkrade genom skola eller arbete.

 Grupperna kan kommas att ändras.

 Ridgrupper HT 2023

Alla grupper har 1h, inkl sadla och tränsa innan lektionen. Är man i grupp 2 eller 3 på kvällen, så kan man ibland få en färdig häst.
(Får du en färdig häst så får du alltid sadla av.)
Om ens häst inte ska gå i gruppen efter så får man sadla av, det görs efter ridlektionens tid.
Tex: Gruppen börjar klockan 17:00, då ska alla vara färdiga för att gå ut till 17:15. Självklart får man komma lite tidigare, om man vill ha mer tid till att borsta innan. Ni rider till kl. 18:00, behöver ni sadla av så är ni kanske klara til 18:15. Det går jättebra att stanna kvar efter sin lektion och klappa dom andra djuren om man vill. Ibland ska gruppen efter rida ut och ställer då upp på stallplan, tänk på att inte köra när hästarna står uppställda på stallplan eller köra förbi hästarna på vår grusväg, det är lite trångt och onödiga risker att köra förbi hästarna där. Har ni bråttom hem, säg gärna till innan. 


 

 

Preliminära ridgrupper höstterminen 2023.

 

NYHET: knattegrupp Söndagar

 

På höstterminen är det mörka och kalla kvällar(kan bli trötta och gnälliga barn), så därför testar vi att ha knattegrupper även på Söndagar i höst om intresse finns.

 

Söndag 09:00 knatte ca 3-4 år. 3 platser finns.

 

Söndag 10:00 knatte/ridlekis ca 5-6 år. Full

 

Alla har en förälder som leder hästen.

 

Start vecka 34, avslutning vecka 43. Terminsavgift: 1300:-

 

 

 

Odinarier ridgrupper, VECKA 34-45. KNATTE: 1300:-, BARN: 1400:-, VUXEN 1500:-

 

                

 

Måndag 17:30. Barn från 8 år, Fortsättning 2 (fortsättning från förra terminen). Alla gångarter.Full

 

Måndag 18:30 Tonår/vuxen. Uterittsgrupp. Full

 

 

 

Tisdag 16:30. Knatte från 3 år. 1 plats kvar.

 

 

Tisdag: 17:30 Barn från 8 år, Fortsättning 2 (fortsätter från där förra terminen slutade). Alla gångarter. Full

 

Tisdag 18:30. Tonår/vuxen. Uterittsgrupp. 1 plats finns.

 

 

 

 

Onsdag 10:00 Pensionärerna

Onsdag 17:30. Fortsättning 2. Barn från ca 10 år. Alla gångarter. 1 plats finns.

 

Onsdag 18:30. Tonår/vuxen, Full

 

 

 

Torsdag 16:30 Fortsättning 1, barn från ca 7 år. Skritt och trav, barnen rider själva i paddocken (om dom vill/kan). full

 

Torsdag 17:30 Barn från ca 8 år, Fortsättning 1.5 (fortsättning från förra terminen). Skritt, trav och lite galopp. full

 

Torsdag 18:30 Tonår/vuxen. Uterittsgrupp. Full

 

 

 

Vill ni fortsätta rida nästa termin så anmäler ni er till Ellinor. Grupperna kan kommas att ändras/slås ihop beroende på anmälningarna.

 

  


  

 

 Alla barn under 7 år ska ha en vuxen bredvid sig i paddocken. RIDLEKIS / KNATTEGRUPP.
: Alla barn rider med en person (förälder eller annan vuxen) som går bredvid och leder hästen (hästarna är snälla, så man måste inte vara hästvan  - det blir man  med tiden...)

Lämpliga kläder till de mindre barnen är allväderstövlar/vikingstövlar, varma bekväma kläder vid kallare väder. (Ett kallt barn är ett ledset barn)

Vi rider mest i skritt och lite i trav en och en.

Oftast rider vi i paddocken, men ibland går vi en sväng genom byn. 

 

Ridlekis fortsättning från 6 år, man ska ha ridit minst en termin. Barn under 7 år ska ha en vuxen bredvid sig som kan hjälpa till vid behov.

skritt och trav.

Barngrupper, alla gångarter. anpassar ridningen efter gruppen.


Uterittsgrupp: Vi rider ut i skogen varje gång (utom när det är mörkt ute). Vi rider i alla gångarter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                        

Vår son Albin, knattelektion.

Ridövningen "flytta korn"