Varmt välkomna till Hägenens Islandshästar!

Gården Hägnen har varit i min familjs ägo sedan 1820-talet och är nu inne på 8e generationen.

Gården ligger i byn Norra Sävsjö, 8 km väster om Nybro, i Kalmar län. På gården finns det just nu 33 hästar, de flesta är Islandhästar men vi har några shetlandsponnyer med. Våra hästar går tillsammans i stor flock och går på lösdrift året om, vilket dom trivs väldigt bra med. Vi har en separat hage med en egen ligghall, där bor hingstarna Figaro och Pegasus.

Förutom hästarna så har vi en hund,  katter, kaniner, höns och bakom bostadshuset i en röd liten stuga bor det två stycken getter som heter Märta och Bärta, dom är syskon och födda 2019.Vi som bor på Hägnen och driver gården är jag Ellinor som är 7e generationen på Hägnen. Jag bor här tillsammans med min sambo Christoffer och vår son Albin som föddes i Augusti 2019. Jag jobbar heltid med gården och verksmheten, min sambo Christoffer är deltidsbonde, i veckorna jobbar dagtid på Yaskawa  som servictekniker. 

 

Jag tog över gården och verksamheten efter min mamma, men jag är född på gården och är uppväxt med verksamheten.

Min mamma Ing-Marie växte upp som 6e generationen på gården men fram till 1988 var det kossor på gården, 1988 bygde hon och min far om laudgården till ett stall, 1989 startades ridlekis på gården, 1992 kom dom första Islandshästarna till gården (utav en slump egentligen, en historia som jag gärna berättar mer om vid erat besök) stallet bygdes då ut yttiligare med en  till stalldel med spiltor till shetlandsponnyerna och Turridning startades upp. Jag föddes 1994 och har alltid älskat hästar, jag kunde i stort sätt rida innan jag kunde gå, mitt första riktiga ord var hästransport, så hästar har alltid varit mitt liv. 


Fram till December 2017 var jag anställd i verksmaheten hos min mamma, den 22 December 2017 gick min mamma hastigt bort men efter månag års sjukdommar. Då stod jag inför mitt egentliga största val i livet men ändå ett enkelt val, om jag skulle driva min mammas livsverk vidare eller om jag skulle lägga ner, men jag tvekade inte en sekund, detta är mitt liv.

Sedan 2018 driver jag och min sambo gården.  

 

Vi kan erbjuda:

# Knatteridning från 3 år

# Ridlektioner för barn och vuxna

#uterittsgrupper för tonåringar/vuxna # Hyr en häst och rid i paddocken

# Turridning

# Ridläger

# Skogsritter

# Barnkalas

 

 


#Prova på ridning

 

 


 Varmt välkomna till vår gård, för  kontakt: skicka sms eller mail, när jag har lektioner/turridning svarar jag ej i telefon.


 

Jag och min son Albin tillsammans med hingsten Pegasus.

Fotograf: Jakob Fernström